top of page

Huolto
palvelut

Vianmääritys

75€

Pöytäkoneen/kannettavan vianetsintä

Jos tietokone ei toimi kuten pitäisi, hidastelee, ei käynnisty laisinkaan, sammuu itsestään tai muuta vastaavaa, tarvitaan vianmääritys ongelman paikallistamiseksi.

 

Vianmääritys sisältää laitteen vian selvittämisen.
Tietokoneen komponentit testataan viallisen osan paikallistamiseksi. Mahdolliset oheislaitteet tutkitaan ja testataan tarpeen niin vaatiessa. Tietokoneen käyttöjärjestelmä/ohjelma tutkitaan mahdollisen ohjelmistovian selvittämiseksi.

 

Käytämme testeihin tarvittaessa erilaisia testiohjelmia ja diagnostiikkalaitteita luotettavan tuloksen aikaansaamiseksi.
Vianmäärityksen jälkeen ilmoitamme teille korjausarvion, tarvittavat varaosat, ja hinnan.


Tarvittaessa saamme tilattua varaosat nopeasti varaosatoimittajiltamme, jos niitä ei ole suoraan omassa varastossamme.

6

Emolevyn BIOS-päivitys

29€

Tietokoneen emolevyn BIOS-version päivitys uusimpaan versioon. Hinta voimassa vain pelkälle BIOS-päivitykselle. Hinta ei sisällä muita töitä, kuten esimerkiksi emolevyn asentamista koteloon.
Huom! Mikäli päivitykselle ilmenee jotain esteitä, kuten vaikkapa asennusvirheitä tai ylimääräisiä tarvittavia huoltotöitä hinta-arvio voi nousta.

2

Käyttöjärjestelmän asennus

70€

Sisältää tietokoneen käyttöjärjestelmän asennuksen, Windows, Linux, Mac.
Asennuksen yhteydessä ladataan myös uusimmat päivitykset ja laiteajurit. Lopputuloksena on käyttövalmis käyttöjärjestelmäasennus, jota pääsee heti käyttämään.


Tarvittaessa kauttamme voi myös ostaa käyttöjärjestelmän.
Huom! Windows-asennukseen tarvitaan aina toimiva ja virallinen Microsoftin lisenssi. Emme asenna piraattiversioita käyttöjärjestelmistä.

3

Lausunto vakuutusyhtiölle

99€

Sisältää vianmäärityksen ja dokumentin

Kun vakuutusyhtiö vaatii ammattilaisen lausunnon ja arvion hajonneen laitteen korjaamisesta tai viasta, se onnistuu meidän kauttamme. Teemme paperisen virallisen lausunnon vakuutusyhtiötä varten laitteen viasta ja sen korjausmahdollisuuksista hintoineen.


Palvelu sisältää vianmäärityksen testeineen sekä arvion varaosien hinnasta, saatavuudesta, ja laitteen korjaamisesta.


Aina laite ei ole korjattavissa laisinkaan, tällöinkin lausunto monesti vaaditaan korvauksen hakemiseksi. Dokumentti on toimitettavissa halutessanne myös sähköisenä versiona sähköpostin kautta.
Lausunnosta aiheutuneet kulut voi laittaa vakuutusyhtiölle.

4

Tietojen varmennus

60€

Tiedostojen varmuuskopiointi. Esimerkiksi valokuvien ja dokumenttien kopioiminen omista tiedostoista tai kovalevyltä, optiselta medialta, disketiltä tms. edellyttäen, että lähdemedia on ehjä ulkoiselle kiintolevylle, muistitikulle tai halutessanne myös DVD/CD-levyille.

Hinta ei sisällä tallennusmediaa.

Varmuuskopiointi kannattaa suorittaa säännöllisesti ja tiedostojen tulisi olla aina vähintään kahdessa paikkaa. Jos tärkeät tiedostot ovat vain tietokoneella voi tietokoneen rikki mennessä tulla eteen tilanne, jossa tiedostot katoavat pysyvästi. Tietokoneiden kovalevyt voivat vanhemmiten hajota myös itsekseen, jolloin vaarana on myös tiedostojen katoaminen.

Helpoin tapa välttyä tältä on tärkeiden tietojen säännöllinen varmuuskopiointi useampaan paikkaan.


Kauttamme saa myös ostaa tarpeelliset varmuuskopiovälineet kuten ulkoiset kovalevyt, muistitikut, CD/DVD/BluRay-levyt, NAS-asemat jne.

Uuden tietokoneen hankinnan yhteydessä on myös mahdollista siirtää vanhalta tietokoneelta tiedostot ja valokuvat uuteen laitteeseen, tai jos vanha kone joudutaan tyhjentämään/asentamaan uudestaan saamme tiedostot ensin talteen ja lopuksi siirrettyä takaisin.

5

Tietojen pelastus

alk. 99€

Tiedostojen pelastus vialliselta kovalevyltä Recovery-ohjelmaa käyttäen. Levy skannataan ohjelmistolla tiedostojen palauttamista varten.
Huom! Hinta-arvio voi vaihdella vaikeusasteen mukaan.

Jos hinta/vaikeusarvio muuttuu olennaisesti ensimmäisestä arviosta, olemme teihin yhteydessä ja annamme uuden arvion tiedostojen pelastamisesta.


Kiintolevyt koostuvat tuhansista ja tuhansista pienistä sektoreista jonne tieto tallennetaan magneettisesti. Levyn hajotessa nämä sektorit alkavat muuttua virheellisiksi ja tiedostoja alkaa kadota tai korruptoitua. Jos levy saa fyysisen iskun, esimerkiksi vaikkapa tipahtaa lattialle voi kovalevyn lukupää vaurioutua, jolloin tiedostoja ei välttämättä enää saa luettua normaalisti levyn pinnalta. Aina ei välttämättä ole mahdollista palauttaa kaikkia tiedostoja, ja joskus ei ikävä kyllä ole mahdollista saada levyltä enää mitään tietoja pelastettua.

7

Koneen kasaus

70€*

Sisältää komponenttien kasauksen, BIOS-päivityksen ja pikatestin. Ei sisällä käyttöjärjestelmä eikä vesijäähdytyksen asennusta

(*osat ostettu meiltä, jos muualta +30,00€ )

 

Tietokoneen kasaaminen peruskuntoon käyttöjärjestelmän asennusta varten. Sisältää normaalit asennustyöt kuten osien asennuksen koteloon, kaapeloinnit, toiminnan testauksen, ja mahdollisen emolevyn BIOS-päivityksen, jos uudempi BIOS-versio on saatavilla, sekä BIOS-asetusten optimoinnin esimerkiksi RAM-muistien XMP-profiilien asettamisen kohdilleen.


Käyttöjärjestelmä/asennus on ostettava erikseen.
Huom! Kun komponentit ja osat on hankittu muualta kuin meiltä joudumme veloittamaan kasauksesta hiukan korkeamman hinnan. Tällöin hintaan lisätään muualta ostettujen osien lisä +30€.


Jos muualta hankituissa komponenteissa ilmenee yhteensopivuusongelmia voi hinta-arvio ja toimitusaika muuttua. Olemme teihin yhteydessä ja kerromme kuinka asiassa tulisi edetä.
 

8

Kiintolevyn kloonaus

60€

Kiintolevyn sisällön kloonaus toiselle levylle.

Kiintolevyn kloonaaminen esimerkiksi uudelle SSD-levylle, tai käyttöjärjestelmälevyn kloonaus varalevyksi yms. Esimerkiksi jos tietokoneessa on vielä perinteinen vanha pyörivä kiintolevy, voidaan sen sisältö kaikkinensa kloonata nykyaikaisemmalle ja nopeammalle SSD-levylle koneen toiminnan tehostamiseksi.

 

Huom! kloonattavan levyn ja järjestelmän on oltava toimintakunnossa. Viallisen levyn kloonaaminen ei etene onnistuneesti.

Hinta käsittää yhden kloonattavan levyn kloonauksen, ei sisällä uutta levyä, jolle kloonaus suoritetaan.

9

Komponentti- / ohjelmistoasennus

49€ 

Esim. Vesijäähdytys näytönohjain tai Microsoft Officen asennus

Peruskomponenttien kuten esimerkki virtalähteen, näytönohjaimen, äänikortin tai prosessorijäähdyttimen, tulostimen tai jonkin muun perusoheislaitteen asennus, tai ohjelmisto kuten vaikka Microsoft Office. Asennamme komponentin valmiiksi tietokoneeseen, sekä tarvittavat ajurit.
Ohjelmiston asennamme käyttöjärjestelmään valmiiksi käyttöä varten.
Huom! Isommat asennukset esim. sähköpostilaatikoiden siirto/uudelleenasennus, tai tietokoneen emolevyn vaihto lisähinnasta.

10

Merkkikoneen käyttöönottoasennus

39€

Pakettikoneen käyttöönottoasennus. Esiasennettu käyttöjärjestelmä asennetaan loppuun, heti saatavilla olevat päivitykset/ajurit asennetaan. Kone on peruskäyttövalmiina.

11

Pikahuolto

100€

Huoltojonon ohi heti työnalle, huoltotyöt laskutetaan hinnaston mukaisesti.

 

Laite otetaan heti huoltojonon ohi työnalle. Laite ei jää odottamaan huoltojonoon vuoroaan. Muut haluttavat huoltotyöt veloitamme hinnastomme mukaisesti pikahuoltomaksun jatkoksi.

Normaalisti huoltojonoa voi olla 1–3 pvä, jos tapaus on kiireinen, ohitamme huoltojonon lisämaksusta.

12

Tietojen Tuhoaminen

29€/ tallennus media

Saat todistuksen tietojen tuhoamisesta kirjallisesti tai halutessasi sähköpostiin.

Tietojen tuhoaminen tietoturvallisesti tietokoneelta, tabletista, puhelimesta, tai kovalevyltä. Tiedot poistetaan tietoturvallisesti ja halutessanne saatte työstä kirjallisen raportin paperilla, tai sähköisen version sähköpostitse. Käytämme sertifioituja tietojen tuhoamisohjelmistoja ja toimintatapoja.
Tarvittaessa kauttamme onnistuu myös medioiden fyysinen tuhoaminen ja materiaalikierrätys.

13

Tietokonepalvelun Minuutti veloitus

1€ /min

Työt tehdään ma-pe 9–17 välillä. Minimi veloitus 30min.

Osat laskutetaan erikseen 

 

Pienemmät huoltotoimenpiteet, jotka voivat esimerkiksi hoitua odottaessa, vaikkapa tietokoneen pölyjen puhdistaminen, pienet käyttöopastukset, neuvonta, tulosteiden kopio/tulostaminen, asiakirjojen skannaukset, ja muut huoltohinnaston ulkopuolella olevat pienehköt huoltotoimenpiteet/konsultaatiot.
Neuvoteltavissa tapauskohtaisesti.

14

Tietokoneen Vuosihuolto

69€

​Vuosihuolto on tärkeä osa tietokoneen ylläpitoa ja se auttaa pitämään koneesi suorituskyvyn hyvänä.  

Osat laskutetaan erikseen

 

Jos kone hidastelee tai tuntuu oudolta, suositamme vuosihuoltoa. Vaikka kone toimisikin mielestänne normaalisti on sen toiminta hyvä tutkituttaa ammattilaisen toimesta aika-ajoin. Vuosihuolto sisältää tietokoneen toiminnan tarkastuksen, mahdollisien käyttöjärjestelmäpäivitysten tai ajurien asentamisen, fyysisen puhdistamisen (esim. pölyjen poisto paineilmalla), rekisterin eheytyksen, virustorjunnan toiminnan tarkastuksen. Samalla annamme arvion siitä olisiko koneeseen syytä vaikkapa lisätä muistia tai päivittää sitä jotenkin muuten, ja mitä tulevaisuudessa kannattaa tehdä.

15

Viruksen poisto

75€ /h

​Jos virusta tai haittaohjelmaa ei pystytä poistamaan tai sen aiheuttama vahinko on liian laaja, käyttöjärjestelmän uudelleenasennus voi olla ainoa vaihtoehto.

Lisätyöt laskutetaan erikseen. (veloitus 30min välein ja minimi 1h)

Viruksen tai haittaohjelman poisto, mikäli se vain on mahdollista ilman koko järjestelmän uudelleen asentamista. Virukset ja haittaohjelmat ovat kaikki tapauskohtaisia, ja niiden poistaminen voi vaatia erilaisia erikoistoimenpiteitä ja työaikaa tapauksen mukaan. Työ tehdään tuntityönä, hintaa ei ole mahdollista sopia etukäteen.  Käytössämme on tarvittaessa eri valmistajien virus/haittaohjelmien poistotyökaluja.

Joskus kuitenkin virukset ja haittaohjelmat ovat voineet päätyä koneeseen niin syvälle, tai saastuttaa koneen liian pahoin, jolloin ainoa varmasti toimiva vaihtoehto on koneen täydellinen tyhjentäminen ja uudelleen asentaminen. Tällöin koneelta pyyhkiytyvät kaikki tiedostot ja ohjelmat virukset mukaan lukien, ja homma aloitetaan ikään kuin puhtaalta pöydältä. Tiedostot ja valokuvat on yleensä aina mahdollista pelastaa talteen ennen laitteen tyhjennystä, ja ne saadaan siirrettyä takaisin.

 

Asennetut ohjelmat (esim. MS Office, Adobe Photoshop jne.) joutuu asentamaan uudelleen uuteen käyttöjärjestelmään.

bottom of page